Press "Enter" to skip to content

Singapura – Budaya Campuran

admin 0

Hari ini, Singapura adalah pusat perdagangan yang berkembang maju di Lautan Pasifik tetapi tidak selalu seperti itu. Permulaan bandar ini sebenarnya cukup rendah hati. Ia juga merupakan pelebur pelbagai budaya termasuk Cina, Melayu, India dan Indonesia. Dengan cuaca yang begitu indah untuk sebahagian besar tahun ini, tidak hairanlah jika banyak yang memilih yang indah ini sebagai destinasi percutian mereka tetapi anda memerlukan pasport untuk melancong ke sini dan pastikan anda mempunyai pasport AS anda.

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan pasport jika anda belum memilikinya. Sekiranya anda EVO888 Malaysia mempunyai beberapa bulan sebelum anda menjangkakan perjalanan, anda boleh menggunakan kaedah tradisional. Anda perlu pergi ke pejabat pos tempatan atau rumah mahkamah untuk memulakan proses permohonan. Bersedia untuk menunggu dalam barisan panjang dan mengharapkan penantian pasport anda yang lengkap dari beberapa minggu hingga beberapa bulan. Sekiranya ini tidak seperti kaedah yang baik untuk mendapatkan pasport anda, masuk ke dalam talian dan akses salah satu agensi dalam talian. Walaupun anda memerlukan pasport yang mendesak, anda boleh menyimpan dokumen anda dalam masa 24 jam.

Bandar Singapura dibahagikan kepada pelbagai daerah dan masing-masing unik. Daerah Sipil terletak di sungai dan di sinilah tempat tarikan jenis pelancongan tradisional wujud. Di sini anda akan menemui muzium untuk disiasat dan kelab dan restoran untuk dinikmati. Sekiranya anda sangat berminat untuk membeli-belah, anda pasti ingin mengunjungi Orchard Road kerana daerah ini didedikasikan untuk menyediakan peluang membeli-belah. Salah satu kawasan baru adalah Marina Bay dan merupakan rumah kasino. Kawasan Chinatown dan Little India memberi tumpuan kepada budaya setiap negara tertentu. Terkenal dengan peluang perjudian dan taman tema, Sentosa adalah kegemaran untuk penduduk tempatan dan pengunjung.

Singapura mempunyai banyak yang ditawarkan termasuk pantai yang indah. Pantai timur adalah rumah bagi Pantai Pantai Timur yang terdiri dari pantai sejauh sembilan batu dan jalan rekreasi juga. Kawasan yang indah ini dihuni oleh flora dan fauna asli, banyak yang hanya terdapat di Singapura. Cagar Alam Bukit Timah memberikan interaksi dengan hutan belantara Singapura. Zoo Singapura, Night Safari dan Jurong Bird Park juga merupakan tarikan popular.

Masakan yang dijumpai adalah Singapura sebenarnya adalah gabungan pelbagai budaya yang indah dan anda tidak akan terlepas untuk mencuba beberapa. Salah satu pusat makanan yang terkenal adalah Newton Circus dan lawatan ke sini akan memberi peluang untuk mencuba pelbagai hidangan Asia. Peluang ini disediakan siang dan malam. Peluang membeli-belah dan hiburan malam banyak dan biasa melihat iklan dibuat dengan tanda neon berwarna-warni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *